Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Washington'da ABD Başkanı Biden ile gerçekleştireceği görüşmenin ertelendiği açıklandı. Yakın zamanda yeni bir tarih belirleneceği ifade edilirken, ziyaretin ertelenme sebebi de netlik kazandı. Erdoğan'ın mayıs ayında planlanan ABD ziyareti, önemli değişikliklerin Cumhurbaşkanı'nın programında olması nedeniyle ertelendi.

Kırşehir Belediye Başkanı, Kayınbiraderi ve Bacanağını Yardımcıları Olarak Atadı Kırşehir Belediye Başkanı, Kayınbiraderi ve Bacanağını Yardımcıları Olarak Atadı

9 Mayıs tarihinde gerçekleşmesi öngörülen ziyarette, Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray'da bir araya gelmesi planlanıyordu. Ancak Reuters'ta ismi açıklanmayan bir Türk yetkilinin verdiği bilgiye göre, Erdoğan'ın söz konusu ziyareti ertelediği bildirildi.

Geçtiğimiz yıl uluslararası zirvelerde bir araya gelen Erdoğan ve Biden, son olarak geçen temmuz ayında Litvanya'da NATO zirvesinde bir araya gelmişlerdi. Ancak Beyaz Saray, görüşmeyi henüz resmi olarak duyurmamıştı. Mart ayı sonunda yapılan açıklamada ise Beyaz Saray'ın, iki liderin görüşmesi için 9 Mayıs tarihini önerdiği ve Ankara'nın da bunu kabul ettiği belirtilmişti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok" şeklinde konuşmuştu.