Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, polis ekipleri doktor oldukları tespit edilen Fırat S. ve İlker G'nin, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla iş birliği yaparak özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine bebek yönlendirdiklerini ve buna karşılık yüklü miktarda maddi menfaat elde ettiklerini belirledi.

Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler

Soruşturmada, her hasta bebek için SGK Başkanlığı tarafından özel hastanelere günlük 8 bin lira ödeme yapıldığı, ancak doktorların masraftan kaçınmak için yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde sürekli bulunmadıkları ve kimlik kiralayarak resmi kayıtlarda isimlerini gösterdikleri ortaya çıktı.

Ayrıca, yoğun bakım ünitelerinde sürekli olarak hemşirelerin çalıştırıldığı ve acil durumlarda telefonla müdahale talimatı verdikleri, bazı durumlarda hasta yakınlarına doktor olarak tanıtıldıkları da tespit edildi.

Toplamda 300 şüpheli tespit edilirken, somut delil elde edilen 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı ve İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 38 şüpheli yakalanırken, yapılan aramalarda 45 dijital materyal, muhtelif nitelikte hasta raporları ve 55 kutu yenidoğan hasta ilacı ele geçirildi.

Polis ekipleri halen 3 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Şüpheliler hakkında ise "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık", "kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi" ve "rüşvet" suçlarından emniyetteki işlemler devam ediyor.