Kocaeli'de 15 yıl önce kaybolan ve cinayete kurban gittiği iddia edilen Meryem Tahnal'ın kızı Melike Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin Palu ailesi olarak bilinen 1'i tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Sanıklardan Tuncer Ustael "olası kasttan çocuğu kasten öldürme" suçundan müebbet hapse çarptırılırken, diğer sanıkların beraatine karar verildi.

Sakarya'da görülen Melike Tahnal'ın öldürülmesi davasının karar duruşması gerçekleştirildi. Duruşmaya Melike Tahnal'ın eniştesi tutuklu sanık Tuncer Ustael SEGBİS aracılığıyla katıldı. Cumhuriyet savcısı ve müşteki avukatı, daha önceki taleplerini tekrarladılar. Tutuklu sanık Ustael'in avukatı ise müvekkilinin beraatini talep etti.

Duruşmada söz hakkı verilen Tuncer Ustael, suçlamaları reddederek Melike ile herhangi bir ilişkisinin olmadığını ifade etti. Mahkeme heyeti, Havva, İsa, Fatih ve Ayşe Palu ile Emine Ustael'in beraatine karar verdi. Ancak Tuncer Ustael, "olası kasttan çocuğu kasten öldürme" suçundan müebbet hapse çarptırıldı. "Çocuğa cinsel istismar" suçundan ise beraat etti.

Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin

Davanın geçmişi, kayıp Meryem Tahnal ve Melike Tahnal'ın 2008 yılında Kocaeli'de kaybolmasıyla başladı. Soruşturma sonucunda Palu ailesinin çeşitli suçlardan dolayı hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. Ancak bu karar, avukatlık hataları nedeniyle bozuldu. Melike Tahnal'ın öldürülmesiyle ilgili dava ise Sakarya'da devam ediyor.