Türk Eximbank'ın, Yunanistan'ın ihracat destek kuruluşu Export Credit Greece ile imzaladığı mutabakat zaptı, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 5. Toplantısı kapsamında Atina'da gerçekleşti. Bu anlaşma, iki ülke arasında ticaret ve ekonomik işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. İmzalanan belge, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra, üçüncü ülkelerde gerçekleştirilecek projelere ortak finansman, sigorta, garanti ve reasürans desteği sağlanmasını öngörüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rolex saat ve ıstakoz tepkisi: Ayrıca uyarmam mı gerekiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rolex saat ve ıstakoz tepkisi: Ayrıca uyarmam mı gerekiyor?

Türk Eximbank'ın açıklamasına göre, söz konusu mutabakat zaptıyla Türkiye ve Yunanistan arasındaki ihracat destek kuruluşları, gelecekteki ortak projeler için finansal bir çerçeve oluşturmayı amaçlıyor. Bu adım, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da derinleştirmeyi ve ticaret hacmini artırmayı hedefliyor. İki kuruluş arasındaki işbirliği, hem bölgesel istikrarı destekleme hem de karşılıklı ticaretin gelişimine katkı sağlama potansiyeline sahip olarak ön plana çıkıyor.