AK Parti iktidarı, hem hükümette hem de parti içinde yeni bir yol haritası üzerinde çalışıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan oy düşüşlerinin nedenlerini 81 ilde hazırlanan raporlarla masaya yatıran AK Parti, bu verilere dayanarak hem hükümet hem de parti için yeni stratejiler belirliyor.

Ekonomik politikaların iyileştirilmesi amacıyla gereken adımların hızla hayata geçirilmesi planlanıyor. Ayrıca, sosyal politikaların gözden geçirilerek, ağır ekonomik koşullarda zorlanan esnaf, emekli ve dar gelirli vatandaşların yaşam şartlarının iyileştirilmesi için gerekli yönetmelikler ve yasal düzenlemeler için harekete geçilecek. Türkiye'nin yabancı yatırımcılara açılması amacıyla teşvik programları da hazırlanacak.

Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesiyle kamu kurumlarında değişen yapı gözden geçirilecek ve özellikle bürokraside yaşanan aksaklıklar tespit edilecek. Her bakanlık, kendi bünyesindeki personel yapısını gözden geçirerek, aksaklıkları belirleyecek ve Kamu Personel Yasası ihtiyaca göre değiştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeniden ayrılması için uzun süredir yapılan çalışmaların tamamlandığı ancak başlatılan tasarruf tedbirlerinden sonra ertelendiği belirtiliyor.

AK Parti yönetimi, Meclis'e sunulması beklenen yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda, Ticaret Yasası (Fahiş fiyat düzenlemesi), 9. Yargı Paketi, Kripto Yasası gibi yasal düzenlemelerin öncelikle Meclis gündemine getirilmesi sağlanacak. Ayrıca, Hazine Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan gelecek ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifinin de Mayıs ayı içerisinde Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanlığı'na 3 Bakan Yardımcısı atandı Dışişleri Bakanlığı'na 3 Bakan Yardımcısı atandı

Parti politikaları da gözden geçirilecek ve beklenen değişimin sonbaharda gerçekleşeceği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 22 Mayıs'ta toplanması beklenen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında kongre sürecini başlatacağı, kongre tarihinin en erken Ekim en geç Kasım ayında yapılmasının planlandığı söyleniyor. Erdoğan'ın parti yönetiminde yapacağı değişimi kongreden sonra gerçekleştireceği ve bu değişimin sadece genel merkez yönetimiyle sınırlı kalmayacağı, aynı zamanda TBMM Grup yönetimine de yansıtılacağı ifade ediliyor. Kabinede yapılacak değişimin, parti yönetimi ile eş zamanlı olabileceği de kulislerde konuşuluyor.