Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina ziyareti sırasında Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türk turistlere Yunan adalarında 7 günlük turist vizesi sağlanacağını duyurdu. Erdoğan ise görüşme sonrasında Türkiye ile Yunanistan arasında çözülemeyecek sorun olmadığını ve Ege'nin barış ve işbirliği denizi haline getirilmesi gerektiğini belirtti.

Türk öğrencilerle Avrupalı öğrenciler arasında vize muafiyeti konusunun ele alındığı görüşmede, Yunan adalarına kapıda vize uygulamasıyla Türk vatandaşlarının Doğu Ege adalarını ziyaret etme serbestisi kararlaştırıldı.

Bakan Işıkhan Açıkladı: Çalışma Meclisinde Kalıcı Çözümler ve İş Gücündeki Artış Gündemde Bakan Işıkhan Açıkladı: Çalışma Meclisinde Kalıcı Çözümler ve İş Gücündeki Artış Gündemde

Erdoğan ve Miçotakis, yılda en az bir kere buluşma kararı alırken, iki lider, mevcut sorunların yapıcı diyalog, iyi komşuluk ve uluslararası hukuk çerçevesinde müşterek çabalarla çözülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine yönelik olumlu adımlar atılması gerektiği ifade edildi.

Görüşmede ayrıca Ege ve Doğu Akdeniz'deki tutumlar, sınır kapılarında altyapı iyileştirmeleri ve azınlıkların refahı gibi konular da ele alındı. Erdoğan, Filistin meselesi ve Kıbrıs konusuna dair de önemli açıklamalarda bulundu.