Topkapı Üniversitesi Rektörü ve Ekonomi Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Emre Alkin, ekonomi yönetiminin gerçekleri açıkça ifade etmesi gerektiğini vurguladı.

Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

Haziran enflasyonunun yüzde 38,4 olarak açıklanmasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, Merkez Bankası'nın bilimsel olmayan bir enflasyonla ilgilendiğini ve faiz artışının enflasyonu artırdığını dile getirdi. 

Alkin, Maliye Bakanı'nın vatandaşla iletişiminde eksiklikler olduğunu ifade ederek, enflasyonun yükseleceğini önceden açıklamaları gerektiğini söyledi. Ekonomi yönetiminin eksiklikleri olduğunu ve rasyonel işler yapmak konusunda sınırlı olduğunu belirtti. 

Stopaj konusuna da değinen Alkin, ekonomi yönetiminin piyasayı tam olarak anlamadığını ve detaylı bir oyun planının olmadığını belirtti. Maliye'nin sürekli para ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, her gün yeni kaynaklar bulmaya çalıştığını dile getirdi.

"Dövizi serbest bırakın, serbest piyasa oluşsun" diyen Alkin, döviz müdahalelerinin enflasyonu artırdığını ve serbest piyasanın önemine dikkat çekti. Özgür iradeyle ticaretin yapılması gerektiğini vurgulayarak, fiyatların belirlenmesinde serbest piyasanın önemine değindi.