31 Mart yerel seçimlerine doğru geri sayım başladı ve Ankara'da AK Parti adayı Turgut Altınok ile CHP'nin adayı Mansur Yavaş arasında sıkı bir yarış var. Altınok, dört dönem Keçiören Belediye Başkanlığı yapmış olmasına rağmen Yavaş yönetimindeki Ankara'nın ruhunu kaybettiğini iddia etti ve "Ankara, 31 Mart'ta ya bir dünya başkenti olacak ya da büyükköy olacak" dedi. Altınok, Yavaş'ın "Az laf, çok iş" sloganını eleştiride bulundu ve metrodan kavşaklara kadar birçok vaatte bulunarak sosyal yardımları artırma sözü verdi.

Altınok'un mal varlığı tartışmalarıyla gündeme geldi ve açıkladığı liste yeni soruları beraberinde getirdi. Mal varlığının belediye başkanı olduktan sonra azaldığını belirten Altınok, rakibi Yavaş'ın Londra'da ev aldığı iddiasını gündeme getirdi. Altınok, ticari işlerinin şirket üzerinden devam ettiğini ve kendisinin sadece bir emekli maaş hesabı olduğunu söyledi.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Turgut Altınok, Ankaralılara neden oy vermeleri gerektiğini şu sözlerle açıklıyor: "Biz proje bankasıyız, rakibimiz proje fakiri. Yavaşlayan Ankara için hızlanma zamanı. Ankara, ya bir dünya başkenti olacak ya da büyükköy olacak."

Ankara'nın son 25 yılında Melih Gökçek'in yönetiminde olduğunu belirten Altınok, Gökçek döneminde ulaşım sorunlarının arttığını ve Ankara'nın ruhunu kaybettiğini savundu. Altınok'a göre, Ankara bu dönem ya bir dünya başkenti olacak ya da büyükköy olacak.

Metro eksikliği gibi sorunlara değinen Altınok, kaynakların doğru kullanılması gerektiğini ve adaletli bir yönetim anlayışının olması gerektiğini ifade etti.