Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da gerçekleştirilen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitim sistemi, öğretmenler ve eğitim konularında dışarıdan yapılan eleştirilere yanıt verdi. Tekin, eleştirilerde bulunanların bu konuda ne gibi katkılarının olduğunu sorgulayarak, öncelikle kendi sorumluluklarını yerine getirip getirmediğini sorgulamaları gerektiğini belirtti.

"Siz bu sürece ne katkı verdiniz"

Yaptıkları projelerde kendilerine destek olan paydaşlarına teşekkür eden Bakan Tekin, eğitim sistemindeki eleştirilere ilişkin şunları söyledi:

"Dışarıdan eğitim, öğretmenler ve eğitim sistemi gibi konularda ahkam kesmek kolay. Bu konularda ahkam kesen, beylik laflar eden herkese şunu söylemek istiyorum; siz bu sürece ne katkı verdiniz? Eleştirdiğini şeylerin olmaması için, eksikliklerin giderilmesi için ne tür destekler verdiniz bize? Önce elinizi vicdanınıza, şapkanızı önünüze koyun siz üstünüze düşeni yapıyor musunuz ki öğretmenlerimizi, okullarımızı, eğitim sistemimizi eleştiriyorsunuz."

Projelerinde kendilerine destek olan paydaşlara teşekkür eden Bakan Tekin, eğitim sistemi üzerinde konuşanların öncelikle kendi sorumluluklarını yerine getirip getirmediğini sorgulamaları gerektiğini ifade etti. Dışarıdan yapılan eleştirilerin kolay olduğunu ancak gerçek katkının ise eyleme geçmek olduğunu vurguladı.

Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Atatürk'e duyulan vefanın güzel bir örneği olan projeye verdikleri desteğin önemine dikkat çekti. Bu projenin gittikçe genişleyen ve büyüyen bir proje olduğunu belirtti.