Bakan Tekin: Öngörülen Cezalar Yüzde 50 Artırılmalı Bakan Tekin: Öngörülen Cezalar Yüzde 50 Artırılmalı

Hatırlanacağı üzere, 27 Temmuz'da İstanbul'da UKOME toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yüzde 57'lik, taksiciler ise tam anlamıyla yüzde 100'lük bir zam talebinde bulunmuştu. Ancak, Ulaştırma Bakanlığı bu teklifleri aşırı bulmuş ve yüzde 40'lık bir zam oranının daha uygun olabileceğini belirtmişti.

Bakanlık ve İBB Arasında Uzlaşma İddiası!

İstanbul'daki toplu ulaşım ücretlerine ne kadar zam yapılacağı konusundaki belirsizlik, yarın saat 11.00'de UKOME'nin olağanüstü toplantısıyla netlik kazanabilir. Halk TV muhabiri Ali Macit'in edindiği bilgilere göre, Ulaştırma Bakanlığı ile İBB arasında yüzde 45 ya da daha yüksek bir zam oranında uzlaşma sağlandığı iddia ediliyor.

Bilet Fiyatları Nasıl Etkilenecek?

Eğer bu iddialar doğruysa ve yüzde 45'lik zam oranı kabul edilirse, İstanbulluların cebinden çıkacak tutarlar da ciddi bir şekilde artacak. Aylık abonmanlar, şu anki 777 TL'den tam 1.126 TL'ye yükselecek. Öğrenciler için aylık abonman ücreti ise 140 TL'den 203 TL'ye çıkacak. Tek seferlik tam biletin fiyatı, 9,90 TL'den 14,35 TL'ye, öğrenci bileti 4,83 TL'den 7 TL'ye yükselecek. Taksi kullanıcıları da bu zamlardan nasibini alacak; indi-bindi tarifesi 40 TL'den 58 TL'ye çıkacak.