Kabine Toplantısı yarın: Gündemde hangi başlıklar var? Kabine Toplantısı yarın: Gündemde hangi başlıklar var?

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet mahrem yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 7 polis gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgütün mahrem yapılanmasına ilişkin yeni bilgilerin ortaya çıkmasıyla başlatılan operasyon sonucunda gözaltına alınan polislerin, örgüt üyeliği ve örgütsel toplantılara katılım gibi suçlamalarla karşı karşıya oldukları belirtildi.

Operasyon, Ankara'da ele geçirilen mikro SD kart üzerinde yer alan bilgilerin ışığında başlatıldı ve söz konusu dijital verilerde örgüt üyeliğiyle bağlantılı izlerin bulunması üzerine gerçekleştirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen emniyet güçleri, operasyon kapsamında aralarında bir başkomiser, bir komiser ve altı polis memurunun da bulunduğu toplam yedi şüpheliyi gözaltına aldı.

Operasyonla ilgili yapılan açıklamada, firari durumda olan bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Ayrıca, gözaltına alınan polislerin dijital verilerde örgütle bağlantısının tespit edilmesi üzerine, idari soruşturma kapsamında görevlerinden uzaklaştırıldıkları ifade edildi.