Türkiye'nin milli otomobili olan Togg'a ilişkin olarak yapılan manipülatif ve aldatıcı ilanlar konusunda Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, bu tür eylemlere karşı caydırıcı tedbirler alınacağını ve hukuki müeyyidelerin kararlılıkla uygulanacağını duyurdu. Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son zamanlarda Togg ile ilgili olarak otomotiv sektörüne yönelik alınan tedbir ve kararlara aykırı şekilde bazı ilanlar verildiği ve şikayetlerin geldiği belirtildi.

Açıklamada, Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araçlarla ilgili olarak fahiş fiyat talepleri, sıfır araçta stokçuluk yapma, elden ekstra para talebi veya aksesuar bahanesiyle fiyat artırma gibi hilelere karşı sıkı denetimler yürüttüğü vurgulandı. Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yasa dışı araç ilanlarında yüzde 95 azalma sağlandığı ifade edildi.

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

Açıklamada ayrıca, yeni araçların birden bire piyasaya sürülmesi ve yeni araçlar ile ikinci el araç fiyatlarında ciddi düşüşler yaşandığına dikkat çekildi. Ticaret Bakanlığı, ticaret ortamının normale dönmesine kadar denetimlerin ve takiplerin devam edeceğini belirtirken, normal fiyatlarla ilan verip telefon görüşmelerinde yüksek fiyat talep edenlerin de tespit edilip yasal işlemlerin uygulandığına dikkat çekti.

Açıklamada, Togg'un Türkiye'nin yüzyıl hedeflerine ve girişimciliğine büyük katkı sağlayan bir milli girişim olduğu ve milli duyguları sömürmek amacıyla sıfır fiyatının üzerinde satış yapmaya çalışanlara taviz verilmeyeceği vurgulandı. Küresel markanın itibarının korunacağı ve manipülatif girişimlere izin verilmeyeceği belirtildi. Ticaret Bakanlığı, Togg'un otomotiv sektöründeki stratejik önemine vurgu yaparak, manipülatif ilanlarla ilgili hukuki müeyyidelerin kararlılıkla uygulanacağını ve caydırıcı tedbirlerin alınacağını ifade etti.