Ticaret Bakanı Bolat, sıfır araç piyasasında bolluk yaşandığı müjdesini verirken, bu durumun alıcılar için sevindirici haberler içerdiğini belirtti. Bolat, "Fiyatlarda yüzde 15’e varan düşüşler var. Bayiler artık stoklardaki arabaları ortaya çıkardı" ifadelerini kullandı. Açıklamalar, sıfır araç almayı düşünen vatandaşlar için adeta bir bayram havası estirdi.

Bayilerden yıl sonuna kadar indirim müjdesi

Bakan Bolat’ın verdiği bilgilere göre, bayiler de bu rahatlama dönemine ayak uydurarak kampanyalara başladı. Yıl sonuna kadar sıfır araç satışlarında modellerine ve markalarına göre yüzde 10 ila 20 arasında indirim kampanyaları beklenebilir. Otomobil almayı planlayan tüketicilerin, bu fırsatları yakından takip etmesi ve planlarını bu doğrultuda şekillendirmesi öneriliyor.

Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı

"Rekabetle birlikte fiyat düşüşleri de gelecek"

Bolat, aldıkları kararlarla piyasada ciddi bir rahatlama sağlandığına dikkat çekerken, rekabetçiliğin artmasıyla birlikte fiyat düşüşlerinin de kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Böylece tüketiciler, daha uygun fiyatlarla arzu ettikleri araçlara kavuşmanın hayalini kuruyor.

Emlak ve gıda sektöründe gözlemler ve beklentiler

Öte yandan emlak sektörüne de değinen Bolat, satış fiyatlarında gözlemlenen 'köpüğün' ortadan kalktığına işaret etti. Gıda perakendecileriyle yapılan toplantılar sonrasında, bu alandaki uygulamalara dair yanlış bulunan noktalar üzerinde denetimlerin artırılacağına dikkat çekildi.

Bakan, "Gıda perakendecileri ile toplantılar yaptık. Onlardan da indirim bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında bütün marketlerden büyük bir indirim kampanyası bekliyoruz." ifadeleriyle, tüketici dostu adımların peşinde olduklarını belirtti.