Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Suudi Arabistan ile Süper Kupa maçlarını 5 yıl boyunca dörtlü bir turnuva olarak düzenleme formatı üzerine yaptıkları görüşmeleri açıkladı. Büyükekşi, bu açıklamayı İstanbul'da düzenlenen Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC)-Türkiye Ekonomik Forumu'nda gerçekleştirilen "GCC ve Türkiye'de Spor Sektörü ve Ekonomi" panelinde yaptı. Panelde ayrıca FIFA 2022 Katar Dünya Kupası İcra Kurulu Başkanı Nasser Fahad Al-Khater, Suudi Arabistan Spor Bakan Yardımcılığı, Stratejik Planlama ve Yatırım Danışmanı Naif I. AlDossary ve İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravine gibi önemli isimler de yer aldı.

Büyükekşi, Türkiye'nin Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Süper Kupa kutlamalarını dünya genelinde yaparak ülkeyi tanıtmayı hedeflediklerini belirtti. Suudi Arabistan ile görüşmeleri sürdürdükleri dörtlü turnuva formatını İtalya ve İspanya'nın Kral Kupası maçlarına benzeterek açıkladı.

Suudi Arabistan'ın futbola büyük yatırımlar yaptığını vurgulayan Büyükekşi, ülkenin uluslararası arenada büyük bir pozisyon kazandığını ifade etti. Dünya Kupası için başvurularını yaptıklarını ve Türkiye'nin bu süreçte Suudi Arabistan'ı desteklediğini belirtti.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

TFF Başkanı ayrıca Türk futbolunun dünya sıralamasında 6. sıraya yerleşmesini hedeflediklerini, Süper Lig'in çekişmeli ve önemli maçlara sahne olduğunu ve bu başarıyı yurt dışında da sergilemek istediklerini dile getirdi.

Büyükekşi, Türkiye'nin EURO 2032'yi İtalya ile birlikte düzenleyeceğini de sözlerine ekledi. Türkiye'nin altyapısının ve otellerinin hazır olduğunu belirten Büyükekşi, bu süreçte çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Son olarak, kulüplerin şirketleşmesine önem verdiklerini ve yabancı yatırımcıların Türk kulüplerine olan ilgisine dikkat çekti, özellikle Göztepe'nin bu alanda bir ilk adımı attığını belirtti.