Tek evi olanlara yönelik müjdeli haber geldi! Üzerine kayıtlı tek evi bulunan emekliler, ev hanımları, işsiz kişiler, engelliler ve diğer belirli koşulları taşıyan kişilere, emlak vergisi muafiyeti hakkı tanındı. Ancak bu haklarından habersiz olan ve emlak vergisi ödeyen kişilere de geri ödeme imkanı sağlanacak.

Emlak vergisi muafiyet hakkına sahip olan kişilerin evlerinin 200 metrekareden küçük ve tek evleri olması gerekmektedir. Ev sahibi olan ve bu şartları taşıyanlar, emlak vergisi ödemekle yükümlü değillerdir. Ancak bu haklarından habersiz olarak emlak vergisi ödeyen kişilere geri ödeme yapılacak.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından alınan emsal karara göre, bu hakkından haberdar olmadığı için emlak vergisi ödeyen kişilere para iadesi imkanı tanındı. Bu kişiler, ödeme yaptıkları belediyeye giderek emlak vergisi muafiyet dilekçesi yazabilirler. Böylece bundan sonraki dönemler için vergi ödemekten muaf olacaklar ve geçmiş dönemde ödedikleri parayı geri talep edebilecekler.

Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı? Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı?

Bu girişim, milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bir adımdır ve emlak vergisi ödemesi gerekmeyen kişilerin bu durumu fark etmeleri durumunda, gereksiz yere yapılan ödemeler geri alınacak.