Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın tarafından düzenlenen "Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve Tehlikeli Mal Taşımacılığı Sürücü Eğitimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yer verilerek, yürürlüğe geçti.

Yapılan düzenleme kapsamında;

Nüfusu 400 bini geçmeyen her il için 2 yetki belgesi, nüfusu 400 bini geçen illere ise ilk 400 bin nüfus için 2, sonraki her 400 binlik bölüm için ise ek olarak 1 yetki belgesi sunulacak.

Nüfusu düşen illerde, bir önceki belirlenen sayıya göre hazırlanan eğitim merkezlerinin etkinlikleri sürecek. Fakat söz konusu illerde yetki belgesinin herhangi bir sebepten dolayı iptal edilmesiyle karşılaşıldığında, illere göre en son paylaşılan yetki belgesi sayısına göre işlem gerçekleştirilecek.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından (TÜİK) paylaşılan nüfus sayısında farklılık olması ve bu değişikliğin yetki belgesi sayılarında farklılığa neden olursa illere göre yetki belgesi sayıları da yenilenecek ve tekrar belirlenecek.