Çorumlu Amir'in "Karabük Üniversitesi" göndermesi, Tanju Özcan'ı kızdırdı Çorumlu Amir'in "Karabük Üniversitesi" göndermesi, Tanju Özcan'ı kızdırdı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bir diğer il olan Hatay’da zor şartlara rağmen çalışmayı bırakmayan Dörtyol ilçesi Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencileri, 23 farklı ülkeden 24 takımın bulunduğu robotik kodlama yarışmasına başvuru yaptı.

Online olarak gerçekleştirilen ‘Riders Robotics League World Cup’ ana başlığı altında yarışmada Hataylı öğrenciler; Ahmet Furkan Selimli, Furkan Tayyar Çetin ve Ömer Ziya Ulusoy, derece niteliğinde bir başarıyla dünya üçüncülüğüne imzalarına attılar.

Payas Stem Merkezi mentoru Cem Kağar ve okulda danışman olarak görev yapan öğretmeni Ayşenur Kavsak aracılığıyla yönlendirilen öğrenciler, okullarını ve ülkelerini yarışmanın finalinde temsil ettiler. Yarışmaya katılım gösteren öğrencilerden Furkan Tayyar Çetin robotik ligi dünya finallerine katılma hakkı kazandıklarını ancak yaşadıkları deprem nedeniyle zor zamanlar geçirdiklerini, dünya finaline kendisi ve 2 arkadaşı ile beraber güç şartlarda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Katılım sağladıkları yazılım yaroışmasında dğnya üçüncüsü oldukları için heyecanını paylaştı.

"3 arkadaş olarak hazırladık"

Yarışmaya zor süreçler içinde hazırlandıklarını belirten Ahmet Furkan Selimli, "Bu süreçte yaşadığımız depremlerin de etkisi ile birçok arkadaşımız başka illere gitmek zorunda kaldı. Biz bu yarışmaya burada 3 arkadaş olarak hazırlandık, yarışma süresince birçok yeni şeyler de öğrendik. Bu yarışmada ülkemizi yurt dışında temsil ederek dünya 3.'sü olduk. Bu süreçte okul müdürümüz, öğretmenimiz ve ailelerimiz bizlere destek vererek yanımızda oldular" ifadelerini kullandı.

Bir sonraki hedeflerinin dünya birinciliği olduğunu vurgulayan Ömer Ziya Ulusoy ise eğitim gördükleri okullarında robotik kodlama yarışmasındaki derecesini başka öğrencilerle paylaşacağını belirtti.

"Öğrencilerimiz gurur verici bir sonuç elde etti"

Yarışmayl ilgili konuşan okul müdürü Ferhat Yahşi, öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduklarını ifade ederek, "Dünya çapında yapılan yarışmaya katılan öğrencilerimiz takım halinde dünya 3.'sü oldu. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bu başarılarından dolayı ve okulumuzu ve ülkemizi yurtdışında temsil ederek üçüncülük başarıları nedeniyle kendilerini kutluyorum. Yaşadığımız deprem çalışmalarımızı olumsuz etkiledi, başka illere gitmek durumunda kalan öğrencilerimiz de oldu. Ama kalan öğrencilerimiz yarışma gece gündüz demeden çalışarak hazırlandılar. 7 gün süren bu yarışmada olağanüstü bir çaba gösterdiler. Öğretmenlerimizin, idaremizin, velilerimizin de desteği ile öğrencilerimiz gurur verici bir sonuç elde etti. Amacımız dünya birinciliği elde etmek, geleceğin mesleği olan kodlama alanında çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor" şeklinde yorum yaptı.

Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü ise Mehmet Toksoy öğrencileregöstermiş oldukları başarı ve gurur verici tablolarından dolayı belgelerini sunarak öğrencilere tebrik dileklerinde bulundu.