TBMM'de etkili olan bir gelişme olarak, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in ölümü, Saadet-Gelecek grubunu derinden etkiledi. Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sırasında aniden fenalaşarak hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakım sürecine alındı. Ancak maalesef, yaşam mücadelesini kaybetti.

Bu trajik olay, Saadet-Gelecek grubunu meydana getiren 20 milletvekilinden birinin kaybı anlamına geldi ve bu da TBMM'de grubun temsil yetkisinin düşmesine sebep oldu. Anayasa ve içtüzükler gereği, bir siyasi parti grubu kurabilmek için en az 20 milletvekilinin bulunması gerekiyor. 14 Mayıs'ta gerçekleşen genel seçimde CHP listelerinden seçilen ve 10'ar milletvekili çıkaran Saadet ve Gelecek partileri, Temmuz ayında ortak bir grup kurarak parlamentoda temsil ediliyorlardı.

Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak

Hasan Bitmez'in kaybı, sadece bir siyasi temsilci değil, aynı zamanda grubun mevcut yasama süreçlerindeki etkisini de derinden etkiledi. Bu durum, Saadet-Gelecek grubu için yeni bir dinamik oluşturarak parlamento içindeki dengeyi değiştirebilir.