TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, emeklilikte yaşa takılan (EYT) kişilere aylık bağlanan toplam sayıyı açıkladı. Muş, AKP'nin 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin yol açtığı ekonomik kayıpların telafisi için yapılan kanun teklifi görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Muş, EYT düzenlemesinin yürürlüğe girdiği 3 Mart 2023 tarihi itibariyle SGK'ya yoğun bir müracaat olduğunu belirtti. Bu nedenle SGK personelinin ek çalışma yaptığını ifade eden Muş, bugüne kadar toplamda 1.9 milyon başvuru alındığını söyledi. Ancak bu rakama e-Devlet üzerinden yapılan başvurular ve mükerrer başvurular da dahildir.

Muş, bugüne kadar 1.6 milyon vatandaşın aylık bağlanma işlemlerinin tamamlandığını ve sigortalarının bilgilendirildiğini belirtti. Henüz aylık bağlanmamış sigortalılar için ise hizmet birleştirmesi gerektiğini ve ilgili kurumlar arasında yazışmaların yapıldığını ifade etti. Bu yazışmalar sonucunda aylığa hak kazanma durumunun tespit edileceğini söyledi.

Muş, incelenen başvurularda yüzde 10 oranında aylığa hak kazanmama durumu olduğunu ve bu nedenle sigortalılara aylık sağlanamadığının bildirildiğini belirtti. Normal süreçte yıllık 440 bin aylık bağlandığını göz önünde bulundurarak, SGK personelinin yoğun mesaisiyle 1 ayda bu sayıda aylığın bağlandığını ifade etti.

Kylian Mbappe PSG’den ayrıldığını açıkladı Kylian Mbappe PSG’den ayrıldığını açıkladı

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi