Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül'ün Yüreğindeki Ateş Dinmiyor: Bir Buruk Anneler Günü Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül'ün Yüreğindeki Ateş Dinmiyor: Bir Buruk Anneler Günü

Gizem Özcan'ın Tepkisi Tartışmayı Alevlendirdi

CHP'li Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bütçesi üzerine yaptığı konuşma sırasında, Türkiye'deki kadına yönelik şiddet ve cinayet vakalarına değindi. Bu esnada AK Parti sıralarına yönelerek, "Gülmeyin niye gülüyorsunuz?" şeklinde bir tepki göstermesi üzerine karşılıklı tartışmalar başladı.

Olayın ardından, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'ya seslenerek, kürsüde konuşan milletvekillerine yönelik bu ithamın kabul edilemez olduğunu ifade etti. Meclis Başkanvekili Biçer, konuşmanın ardından söz vereceğini belirtti. Bu gelişmeler üzerine AK Parti milletvekilleri, CHP'li Özcan ve Meclis Başkanvekili'ni protesto amacıyla Genel Kurul salonundan ayrıldı. CHP'liler ise bu duruma, "AK Parti'li milletvekilleri kendi bütçelerini protesto ediyor" diyerek karşılık verdiler.

Genel Kurul'da Gerilim

Verilen aranın ardından, AK Parti'li milletvekilleri yeniden Genel Kurul salonuna girerek kürsü çevresinde toplandılar. Tartışmaların sürmesi üzerine, oturum yeniden açıldığında görüşmelere kaldığı yerden devam edildi. .