Çiğ süt tavsiye fiyatı, yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriği baz alınarak hesaplanıyor. Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler ise üretici tarafından karşılanacak. Ulusal Süt Konseyi, yağ ve protein oranlarındaki her bir 0,1'lik değişim için 22 kuruş fiyat farkı uygulayacağını belirtti. 

Üreticilerin beklentileri

CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli

Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, çiğ sütün alım fiyatlarının en az 16-17 TL olması gerektiğini savunuyor. Öztürk, süt fiyatlarının yılbaşından bu yana yeterince artmadığını ve bu durumun üreticileri zor durumda bıraktığını ifade etti. Ayrıca, çiğ süt fiyatlarına yapılan zamların hemen ardından yem fiyatlarında görülen artışlar, üreticinin maliyetlerini daha da artırıyor.

Devlet desteği 

Üreticiler, devlet desteklerinin ve süt primlerinin artırılmasını talep ediyor. Yıllardır sabit kalan ve litre başına 50 kuruş olan süt priminin, yaşanan ekonomik değişiklikler karşısında yetersiz kaldığı belirtiliyor.