Trabzon Coğrafi işaretli ürün sayısını ikiye çıkardı. Dünyaca ün kazanan Sürmene bıçağının ardından Sürmene pidesi de Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan coğrafi işaret tescil başvurusuyla olumlu sonuçlandı. Başvuru 10 Haziran 2019’da yapılmıştı.

https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2021/04/03/surmene2.1_17518384-660x371.jpg

Sürmene ilçesinde hazırlanan özel hamuruyla elde daire şeklinde açılan, özellikle salamura edilmiş yöresel peynirlerin kullanıldığı ünlü ‘Sürmene pidesi’, taş fırınlarda pişirilip, içerisine ‘Trabzon tereyağı’ konularak servis ediliyor.

İçeriğinde bulunan yoğun yağ tadı sebebiyle genellikle ekmekle servis edilen ‘Sürmene pidesi’, diğer pidelere göre farklılık gösteriyor.

DHA’ya röportaj veren Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’de 2-3 yıllık bir uğraşın ardından Sürmene pidesinin coğrafi işaretinin alındığını ve bunun turizme olumlu yansıyacağını bu bölgeyi gezen insanların coğrafi işaretli ürünleri alacağını dile getirip coğrafi işaretle birlikte ilçe de daha çok sektör açılmasına, daha kaliteli ürünler sunmalarına vesile olacaklarını söyledi.

Sürmene Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selahattin İsmailoğlu da ilçenin kalkınması için yaptıkları müracaatın onaylandığı için mutlu olduklarını belirterek, 'İlimizi, ilçemizi daha iyi bir şekilde görmek için, ilçemizi kalkındırmak adına markalaşmaya müracaat ettik ve pidemizin coğrafi işaretini aldık' ifadelerini kullandı.