Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bürokratları, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Edinilen bilgilere göre, emekli maaşlarına yüzde 37,56'lık enflasyon farkına ek olarak 2023'ün ilk 9 aylık büyüme ortalaması olan yüzde 4,7 oranında ilave zam yapılması planlanıyor.

Taslak çalışmada en dikkat çeken detay, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'den 11 bin TL'ye çıkarılması. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik bu düzenleme, en düşük aylık alan emeklilere yüzde 46,6 oranında zam getirecek. Diğer SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 42,27 oranında zam alacak.

GSM operatöründen, 30. yılına özel tüm kullanıcılarına büyük ödül GSM operatöründen, 30. yılına özel tüm kullanıcılarına büyük ödül

Bu zam oranlarının hayata geçebilmesi için Meclis'e yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Yasal düzenleme sonrasında ise zamlar Resmi Gazete'de yayınlanarak resmi olarak uygulanacak.

Öte yandan, Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, kamu görevlilerine yapılan seyyanen ödemenin emeklilere de yansıtılmasını talep etti. Küçükkösen, emeklilerin mevcut aylıklarla hayatlarını idame ettirecek seviyede olmadığını belirterek, emeklilerin hak ettikleri değeri görmesi gerektiğini vurguladı. Emekli Memur-Sen, emeklilerin kamusal personel sisteminin bir parçası olduğunu ve bu çerçevede haklarının gözetilmesi gerektiğini ifade etti.