İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum'da düzenlediği halk mitinginde son dönemde yaşanan gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Soylu, kalabalığı kışkırtanların gerilimi yaratanlar olduğunu belirterek, İstanbul ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni terör örgütü mensuplarıyla dolduranların bu provokatif ve tahrik edici eylemlerin arkasında da aynı kişi olduğunu söyledi.

Söz konusu kişinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun provokasyon ve mağduriyeti araç olarak kullanarak kutuplaşma yaratmaya çalıştığını söyledi. Soylu, siyasi faaliyet izninin 4 Mayıs'tan önce valilik, bu tarihten sonra da seçim kurulu tarafından verildiğini, her ilde siyasi miting alanlarının partilere tahsis edildiğini anlattı. İstanbul'daki Yenikapı miting alanından örnek verdi, Hıdırellez şenlikleri için kullanılması düşünülen, ancak miting alanına dönüştürülen alan. Soylu, İmamoğlu'nun Sivas'ta halkla selamlaşma talebinin, başvuruda "miting" yerine "selam" ibaresi bulunduğu için seçim kurulu tarafından reddedildiğini de belirtti.

Olayların ardından 19-20 kişinin hastaneye başvurduğunu ancak bir kişinin başında, büyük ihtimalle itmeden kaynaklanan dikiş olduğunu aktaran Soylu, şunları kaydetti:

"Yani bir tiyatroyla karşı karşıya. Orada bu olayları tahrik ediyorlar. Sonra 'Bize şöyle yaptılar, böyle yaptılar, bilmem ne ettiler' diye tahrik edenler kendileri. Provokasyonu oluşturanlar kendileri. Tamamen kitleyi tahrik etmeye yönelik, provokasyona yönelik bir konuşma ortaya koyuyorlar. Tabii savcılar şimdi bu meselenin tamamına bakacaklar. Kimin tahrik ettiği, kimin tahrik etmediği, neyin tahrik ettiği, neyin tahrik etmediğini bir şekilde görüşecekler. Kaç tane miting yapmışlar bugüne kadar? Türkiye'nin her yerinde miting yapıyorlar sabah akşam. Hangi problemle karşı karşıya kalmışlardır? Yüksek Seçim Kurulu bunun hakkında suç duyurusunda bulunacaklardır. Yüksek Seçim Kurulu burada sen burada bunu yapamazsın demesine rağmen yapıyor. Burada da anlıyor ki buradan da ret yiyecek. Burada da sadece diyor ki ben diyor, burada şey yapacağım. Esnaf ziyareti yapacak. Esnaf ziyareti yapar, izne gerek yok ki."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz