Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarıyla birlikte evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 50'ye yakın artışa gidildiğini duyurdu. Bakan Göktaş, ocak ayındaki memur maaş katsayısı düzenlemesi sonrasında sosyal hizmet modellerinde ücret düzenlemelerine gidildiğini açıkladı.

Göktaş, Türkiye'nin sosyal hizmet ve yardımlarını iyileştirme hedefi doğrultusunda yeni modeller geliştirmeye devam edeceklerini belirtirken, düşük gelirli birey ve ailelere yönelik desteklerin sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla birlikte önemli ölçüde artırıldığını ifade etti. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları ve engelli yakını aylıklarında yapılan artışları detaylandıran Bakan Göktaş, ayrıca Evde Bakım Yardımı ve Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetlerindeki ekonomik desteklerde de düzenlemelere gidildiğini açıkladı.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Bakan Göktaş, "Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz. Dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile destekliyoruz. Yapılan yeni düzenleme sonrasında şubat ayından itibaren sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız." şeklinde konuştu.