Pakistan yetkilileri, halkının güvenliğini korumak için gerekli önlemleri almaya sürdüreceklerini, "kardeş ülke İran'ın" egemenliğine saygı gösterdiğini açıkladı.


Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Sistan-Beluçistan bölgesinde "teröristlerin saklandıkları yerlere" yönelik son derece düzenli ve özel hedefte hassas askeri saldırı düzenlediğini paylaştı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafınca yapılan duyuruda, İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletinde "teröristlerin saklandıkları yerlere" yönelik bir dizi hassas askeri saldırı düzenlediklerinin altını çizerek , istihbarata dayalı operasyon esnasında çok sayıda "teröristin" öldürüldüğü de belirtildi.

Söz konusu açıklamada, son birkaç yıldır İran ile devam eden ilişkilerde İslamabad'ın, Tahran yönetimine Pakistan kökenli teröristlerin İran'daki kontrolsüz civarlarda ele geçrdikleri güvenli sığınaklar ve barınaklarla ilgili ciddi korkularını devamlı paylaştığına değinildi.


Pakistan'ın bu teröristlerin varlığına ve eylemlerine ilişkin somut kanıtlar kapsayan çok sayıda dosyayı da İran ile paylaştığı vurgulanan duyuruda, uluslararası toplumun sorumlu bir üyesi olarak Pakistan'ın üye devletlerin toprak bütünlüğü ve egemenliği de dahil olmak üzere Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin ilke ve amaçlarını desteklediği de söyledi.

Duyuruda, Pakistan'ın uluslararası hukuk çerçevesindeki meşru haklarını kullandığı, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir bahane ya da koşul altında meydan okunmasının imkansız olacağının altını çizdi.

Pakistan'ın bu faaliyetin, ülkenin ulusal güvenliğini tüm risklere karşı koruma ve savunma alanında sarsılmaz düşüncesinin bir göstergesi olduğu vurgulanan açıklamada, bu son derece karmaşık operasyonun başarıyla gerçekleştirilmesinin Pakistan ordusunun profesyonelliğinin de bir kanıtı olduğu düşünüldü.

Pakistan'ın kutsal ve dokunulmaz olan halkının emniyet ve güvenliğini korumak için gerekli tüm adımları atmaya sürdüreceğini belirterek, "Pakistan, İran İslam Cumhuriyeti'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tam saygı duyuyor. Bugünkü eylemin tek amacı Pakistan'ın kendi güvenliği ve ulusal çıkarlarıdır. Bu çıkarlar her şeyden önemlidir ve asla tehlikeye atılamaz" ifadesi kullanıldı.

İran'ın kardeş bir ülke niteliğinde olduğu ve Pakistan halkının İran halkına büyük saygı ve sevgi duyduğu paylaşılan açıklamada, İslamabad'ın terör riski de dahil olmak üzere ortak sınamalar üzerinde her zaman diyalog ve işbirliğinin olduğu, ortaklaşa çözümler bulmak için çaba göstermeyi sürdürecekleri ifade edildi.

İRAN'IN, PAKİSTAN'IN BELUCİSTAN BÖLGESİNDE ÖRGÜT KAMPLARINI İŞARET ETTİ
İran'ın yarı resmi nitelikte olan Tesnim Haber Ajansı, dün Ceyşu'l Adl örgütünün Pakistan'daki kamplarının füze ve insansız hava tenolojisiyle hedef alındığını paylaşmıştı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın, 16 Ocak'ta sınırdaki Belucistan bölgesinde Panjgur bölgesine hava saldırısı gerçekleştirdiğini ve saldırıda 2 çocuğun yaşamını yitirdiğini, 3 kız çocuğunun yaralandığını paylaşmıştı

Tahran Büyükelçisini yeniden çağırma kararı alan Pakistan, halen İran'ı ziyarette bulunan İran'ın İslamabad Büyükelçisinin de bir süre geri gelmeyeceğini Tahran'a söylemişti.


 

AK Parti, esnaf, emekli ve dar gelirli için yeni yol haritası hazırlıyor! AK Parti, esnaf, emekli ve dar gelirli için yeni yol haritası hazırlıyor!