Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda kilit isim olarak görülen Sinan Oğan, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği destek ile muhalefetin eleştirileri ile karşı karşıya kaldı.

Muhalefetin getirdiği eleştirilere yanıt veren Sinan Oğan, karar verme aşamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını açıkladı:

''KILIÇDAROĞLU BENİ İKNA EDECEK CEVABI VEREMEDİ''

"O Gemiye Binecek misin Ali Yalçın?" "O Gemiye Binecek misin Ali Yalçın?"

"Sayın Kılıçdaroğlu ile biz görüştük. Sayın Erdoğan'la görüşmeden önce. Ben Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Kılıçdaroğlu ile yemek yedik. O yemekte şunu sordum: 'Parlamento çoğunluğu sizde değil, bu ülke krize girer, nasıl aşacaksınız?' Sayın Kılıçdaroğlu beni ikna edecek cevap veremedi. Parlamento çoğunluğunu alsaydı Millet İttifakı, HDP'den bağımsız bir yapı oluşturabilirdi. Sen parlamento çoğunluğunu alamamışsın. Tek başına bu bile Sayın Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı'ndaki genel başkanların tamamının istifa etmesi için yeterli sebeptir. Çoğunluğu alamıyorsanız şapkanızı önünüze koyun tez zamanda o koltukları başkalarına bırakın. Parlamentoyu alamamak beceriksizlik demek."

''Millet İttifakı'nda ben geleceğe dönük siyasi yatırım yapamam''

Cumhur İttifakı'nı seçme nedenini bir kez daha açıklayan Oğan, geleceğe dönük siyasi yatırımına işaret etti:

"Biz ifade ettiğimiz her şeyi gerçekleştirdik. İkinci turun belirleyicisi olduk, 'HDP'yi belirleyici olmaktan çıkaracağız' dedik. Biz 'tarafsız kalacağız. Oturup, düşündük, tartıştık. Arkadaşlarımızla, tabanımızla istişare ettik. Biz geleceğe dönük de siyaset yapmak istiyoruz. Millet İttifakı'nda ben geleceğe dönük siyasi yatırım yapamam. Bana ne CHP tabanı ne de HDP tabanı oy verir. Sağ siyaset Cumhur İttifakı'nda."

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.


Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız


Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız


Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: tıklayınız