Kurdaki değişimler nedeniyle sıfır araç fiyatlarında yüzde 3 ila 5 arasında bir artış bekleniyor. İkinci el otomobil piyasasında ise üç ay içerisinde yüzde 12'lik bir fiyat artışı öngörülüyor. Sektör temsilcileri, ikinci el araçlardaki kredi sorunu ve sıfır otomobillerin arzındaki problemin satışları zorlayacağını ifade ediyor.

Kredi Sorunu ve Artan Kur, Satış Rakamlarını Etkiliyor

Kredilerle ilgili yaşanan problemler ve kurdaki artışın bir araya gelmesi, sektörde nasıl sonuçlar doğuracağı merak ediliyor. Kura bağlı fiyat artışının panik alım ve satışlara yol açabileceği, bu nedenle yıl sonu satış hedeflerinin etkilenmeyeceği düşünülüyor.

Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı

Fiyat Artışı Bekleyenler Şimdiden Araç Satın Alıyor

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, fiyatların sektörün yıl sonu hedeflerini etkileyip etkilemeyeceği konusunda şunları söyledi:

"Tüketicilerde fiyatların artacağı endişesi hâkim olduğu için, birçok kişi satıcıların gelecek fiyatları bugünden fiyatlamasına rağmen araç satın almaya devam ediyor."

Ancak Erdem, asıl sorunun sıfır araçlardaki arz sıkıntısı ve ikinci el araçlarda yaşanan kredi problemleri olduğunu vurgulayarak, "Bu iki problem aşılmadıkça satış hedeflerinin üstünde bir satış gerçekleştirmek zorlaşacak. Bu sorunlar çözülmedikçe otomobil satışları, gerçek tüketiciden ziyade yatırım amaçlı alım satım yapanların elinde dönmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.