SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından duyurulan avans düzenlemesi, emekli aylığı 90 gün içinde bağlanamayan emekli adayları için geçerlidir. Avans talebi yapabilme hakkı olan kişiler, emeklilik müracaatını yapmalarına rağmen maaşlarının 90 gün içinde bağlanmaması durumunda bu düzenlemeyi kullanabilecekler.
 

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) olarak bilinen kişiler de SGK'dan avans talebinde bulunabilir. EYT'nin resmen hayata geçirildiği tarihten itibaren emeklilik başvurusu yapan ve maaşı hala bağlanmayan emekli adayları, 2 Haziran tarihinden sonra kuruma avans talebinde bulunabilirler. Ödenen avanslar, ileride bağlanacak emekli aylığından mahsup edilecektir.

Avans talebi için yazılı başvuruda bulunan kişilerin, ilerideki emekli aylığı alacaklarından avans ödemesi kesilecektir. Avans miktarı, bağlanacak gelir ve aylıklar için net asgari ücretin üç katını, gelirler için ise net asgari ücretin iki katını geçmeyecek şekilde SGK tarafından belirlenecektir. Avans, bağlanacak gelir ve aylık birikmiş tutarından fazla olduğunda, müteakip gelir ve aylıklardan 1/4 oranında kesinti yapılarak mahsup edilecektir.

Öğretmenlik Meslek Kanunun yasalaşacağı tarih belli oldu. Öğretmenlik Meslek Kanunun yasalaşacağı tarih belli oldu.

2018/38 Sayılı SGK Genelgesi'nde yer alan bu avans düzenlemesi, emekli aylığı 90 gün içinde bağlanamayan emekli adayları için geçerli bir uygulamadır ve talep üzerine avans ödemesi yapılmaktadır. Detaylı bilgi ve başvuru süreci için ilgili emeklilik hizmetlerine başvurmak önemlidir.