Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin sürelerin uzatıldığı duyuruldu. Yapılan düzenlemeye göre, devlete olan borçların yapılandırma başvuru süresi 30 Haziran'a kadar uzatıldı. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi ise 30 Temmuz'a kadar uzatıldı.
 

Düzenleme, 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyenleri ilgilendirmektedir. Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belediyeler gibi idareler tarafından yapılandırılan alacaklar için başvuru, bildirim ve beyan süreleri 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatılmıştır. Aynı şekilde, bu sürelere ilişkin ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Ülke puanı sıralamasında 9. sıra garantilendi! Kaç takım şampiyonar ligine gidecek? Ülke puanı sıralamasında 9. sıra garantilendi! Kaç takım şampiyonar ligine gidecek?

Yapılandırma kapsamında olan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebilmektedir. Peşin ödeme durumunda, yapılandırılan borcun gecikme faizi ve cezasının yüzde 90'ına kadar olan kısmı silinebilmektedir.

Yapılandırmadan faydalanabilecek borçlar arasında vergi, prim, trafik cezaları, askerlik borçları, nüfus, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları gibi kamu alacakları yer almaktadır. Ayrıca daha önce yapılandırma düzenlemelerine dahil edilmemiş adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları, belediyelerin emlak vergisi ve su borçları, oda ve borsaların aidat borçları da yapılandırma kapsamında yer almaktadır.