Yaklaşık 3.7 milyon memur ve sözleşmeli personel ile 2.5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri yarın başlayacak. Bu süreçte, memurların 2 yıllık zam pazarlığının gündeme gelmesiyle talepler de ortaya çıkmaya başladı.

Memur-Sen tarafından yapılan değerlendirmeye göre, Merkez Bankası'nın yıllardır sabit tuttuğu yüzde 5 enflasyon hedefinin, piyasa verilerinden uzak olduğu ve temmuz ayında gerçekleşen fiyat artışlarının enflasyonu tetikleyeceği belirtiliyor. Bu nedenle, 2024 yılında oluşacak enflasyon gerçeğini göz önünde bulundurarak, kamu görevlileri üzerindeki enflasyon etkisini en aza indirmek için 2024 yılında 3'er aylık dönemler itibarıyla teklifte bulunulmuş ve enflasyon kaynaklı kayıpların yaşanmaması için refah payının verilmesi gerektiğine vurgu yapılmıştı.

Hürjet , Samsuna Gidiyor Hürjet , Samsuna Gidiyor

Öte yandan, SGK Uzmanı Özgür Kaya tarafından yapılan değerlendirmede ise toplu sözleşme görüşmeleri sürecinin 1 ay süreceği belirtildi. Memur-Sen tarafından masada dile getirilecek olan taleplerin kabul edilmesi durumunda, en düşük memur maaşının 30 bin TL olabileceği ifade etti.