Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek

Kamudanhaber- Özel Haber

Danıştay, öğretmenlerin yer değiştirme sürecinde kullandıkları hizmet puanlarına ilişkin önemli bir karar verdi. Zorunlu görev süresini tamamlayan öğretmenlerin, aynı il ve ilçedeki başka bir okula atanmaları durumunda, o okulda devam etmelerini teşvik için uygulanan ek hizmet puanının geçerli olacağına hükmetti.

Batman ve Samsun'da yaşanan iki ayrı olay üzerinden alınan karar, öğretmenlerin yer değiştirme sürecindeki ek hizmet puanı taleplerini ele aldı. Batman'da zorunlu hizmetini tamamlayan ve kendi isteği dışında başka bir okula atanarak yeni görevine başlayan öğretmenin, Samsun'da ise kendi isteğiyle başka bir okula atanarak görev yeri değiştirilen öğretmenin talepleri karşılaştırıldı.

Danıştay, her iki durumda da ek hizmet puanının geçerli olacağına karar verdi. Bu kararla birlikte, zorunlu görev süresini tamamlayan ve aynı il ve ilçedeki başka bir okula atanacak öğretmenlerin, önceki okullarında kazandıkları ek puanları yeni görev yerlerinde de kullanabilecekleri belirlendi.

Bu karar, öğretmenlerin yer değiştirme süreçlerinde daha esnek bir tercih yapabilmelerine olanak sağlayacak ve teşvik edici bir etki yaratacak nitelikte. Danıştay'ın bu önemli kararı, öğretmenlerin hizmet puanlarıyla ilgili tartışmalara da bir çözüm getirecek ve yer değiştirme sürecindeki adil bir uygulamanın önünü açacak.