Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Avrupa Birliği'nin finansman desteğiyle yürütülen proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0-36 aylık çocuğu olan sigortalı annelere ve bakıcılara destek sağlayacak.

"Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci aşaması hayata geçirilmek üzere çalışmalar tamamlandı. Proje kapsamında 0-36 ay arası çocuğu olan ve çocuk bakımı nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski taşıyan annelere, kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları için destek sağlanacak.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de uygulanacak projede, çalışan annelere ayda 325 euro destek verilecek. Ayrıca, eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesi hedefleniyor. Projeden toplamda 7 bin kadın, 3 bin 500'ü anne ve 3 bin 500'ü bakıcı olmak üzere faydalanacak.

Projeden yararlanma şartları ve başvuru detayları, ilerleyen günlerde SGK tarafından duyurulacak.

Kredi Notu Nedir? Kredi Notu Nasıl Yükseltilir? İşte Detaylar Kredi Notu Nedir? Kredi Notu Nasıl Yükseltilir? İşte Detaylar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, kayıtlı istihdamın önemine vurgu yaparak, kadınların istihdamda kalması ve istihdama katılmasını destekleyen projelerin önemini vurguladı. İş-Pozitif Projesi'nin yanı sıra bu projenin de kadın istihdamını artırmayı hedeflediğini belirtti.