Uzman isim duyurdu: Elektrik faturalarına büyük zam geliyor Uzman isim duyurdu: Elektrik faturalarına büyük zam geliyor

Hamas'ın İsrail'e başlattığı saldırı ve arkasından İsrail'in savaş ilan etmesi sonrası bölgedeki çatışmalar 7. gününde de devam ediyor.

Yoğun saldırılar sonrası Gazze'de birçok yerleşim merkezi yıkıldı. İsrail'in Gazze'ye uyguladığı abluka, elektrik, su, yiyecek ve yakıt tedarikini kesmesi bölgedeki sivil halkı çaresiz durumda bıraktı.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi tarafından açıklanan verilelere Filistinli sayısı son 24 saatte yüzde 30 artarak 338 bin 934 kişiye ulaştı. İsrail son olarak Gazze şeridinin kuzeyindeki Filistinliler'den güneye geçmesi konusunda 24 saat süre tanımıştı.

İskoçya First Lady'sinin Aileside Gazze'de

Gazze'de mahsur kalan sivillerin arasında İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı Hamza Yusuf'un eşi Nadia El-Nakla'nın ailesi de bulunuyor.

First Lady, geçtiğimiz gün BBC'e konuştu.

Gazze'de mahsur kalan anne ve babasının yaşadığı korku ve çaresizliği anlatan El-Nakla, İsrail bombardımanından kaçma imkânı olmadığını söyledi. Ailesiyle ilgili "Bana sürekli öleceklerini hissettiklerini söylüyorlar" açıklamasında bulundu.

17803928-1200x824

First Lady'nin anne ve babası Elizabeth ve Macid geçtiğimiz hafta oğullarını ve torunlarını görmek için Gazze'ye gitmiş. Gazze'de çatışmaların patlak vermesi ile bölgede sıkışıp kalmıştı.

Gazze'de uluslararası gazeteci olmadığı için güncel bilgi almakta zorlandığını belirten El-Nakla ailesinin tüm komşularının telefon numaralarını aldığını söyledi;

"Onlara ulaşamazsam, hala hayatta olup olmadıklarını öğrenmek için bir komşularla iletişime geçeceğim. Bunlar yapmak zorunda olduğumuz planlamalar. Bazen bir kabusun içinde yaşıyormuşum gibi hissediyorum."

First Lady'nin annesi Elizabeth El-Nakla da BBC ile bir video paylaştı, yaşadıklarını gözyaşı ile anlattı:

“Elektriğimiz, suyumuz yok. Elimizde bulunan az miktardaki yiyecek, elektrik olmadığı için uzun süre dayanamayacak. Bu evde dört torunum var. Onlara ne olacağını bilmiyorum. Dünyadan Filistinlilere yardım etmesini istiyorum.” dedi.

İSKOÇYA BAŞBAKANI HAMZA YUSUF'TAN ÇAĞRI: İSRAİL VE MISIR'A BASKI YAPIN

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, Hamas saldırısını kınadığını açıklamasının ardından İngiltere hükümetine, İsrail ve Mısır'a, sivillerin Mısır sınır kapısından kaçmasına izin vermesi yönünde baskı yapması için çağrıda bulundu.