Resmi Gazete'de yayımlandı: Enflasyon düzeltmesi yapılmayacak! Resmi Gazete'de yayımlandı: Enflasyon düzeltmesi yapılmayacak!

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Bayraktar'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

TEKNOFEST'in başlangıcından bu yana savunma sanayisi odaklı olduğunu ancak şu anda 41 farklı yarışmanın olduğunu ve bu yarışmalara bu yıl sadece 1 milyon öğrencinin başvurduğunu belirtti. Ayrıca, TEKNOFEST'in dünyanın en büyük etkinliği olduğunu ve her yıl büyümeye devam ettiğini vurguladı.

Bayraktar, gençlerin geleceğe daha güvenli bir şekilde hazırlanması için eğitime büyük önem verdiklerini ve bu nedenle TEKNOFEST'e olan katılımın ücretsiz olduğunu söyledi.

Ayrımcılığın ilkel ve haksız bir yaklaşım olduğunu belirterek, iş dünyasında başarılı bir genç çalışanın başörtüsü takması nedeniyle işten çıkarılmasını örnek verdi ve bu tür ayrımcılığın son bulması gerektiğini ifade etti.

SELÇUK BAYRAKTAR, SİYASETE GİRMEYİ DÜŞÜNÜYOR MU?

Sen, azami gayreti gösterirsen, dosdoğru bir düsturla bugünün değil yarının yarışlarına odaklanırsan, dünyanın en iyisini, ülkeni müreffeh ve bağımsız kılmak için insanlığın faydasına yapabilirsin. TEKNOFEST’in misyonu ve siyaseti bu. Birileri çıkıp ‘Bunları dışarıdan alalım’ diyebilir. Hayır, biz tam bağımsız ve müreffeh olacaksak bu ancak yüksek teknolojiyi geliştirerek olabilir ama birileri bundan rahatsız olup duruyor.

Devrim otomobilinden de birileri rahatsız olmuş. Nuri Demirağ’ın uçakları neden gömülmüş? Vecihi Hürkuş, neden Yeşilçam tarafından bir parodi karakteri haline dönüştürülmüş? Bu adam büyük bir kahraman, biz bununla neden dalga geçiyoruz? Düşmanın pençesinden kurtulmuş ama buradaki bürokrasinin pençesinden kurtulamamış. Niye komedyenlerimiz astronot olmak isteyen çocukla ‘Zıpla zıpla anca gidersin’ diye dalga geçiyor. Elbette bu duyguyla mücadele edeceğiz."

 Bayraktar, Türkiye'nin insansız hava araçları konusunda dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduğunu ve bu alanda liderliklerini sürdürdüklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin kendi teknolojilerini geliştirerek yurt dışından almak yerine öz kaynaklarıyla geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

 Bayraktar, siyasete girmeyi düşünüp düşünmediği sorulduğunda, azami gayretle çalışmanın ve ülkeyi müreffeh ve bağımsız kılmanın siyaset olduğunu ifade etti ve bu konuda birilerinin rahatsız olduğunu söyledi.

Bayraktar, bir komedyenin astronot olmak isteyen bir çocuğa dalga geçtiği bir sahne hakkında da konuşarak, yüksek teknolojiyi geliştirme isteğini ciddiye almayan bazı kişilerin olduğunu belirtti ve bu tür tutumların aşılmaya çalışılması gerektiğini söyledi.