Almanya'nın Münih şehrinde yaşanan şok edici bir olayda, işsizlik maaşıyla geçinen Serkan Ö. adlı şahıs, kendisini kahin gibi tanıtarak "Sende ölüm büyüsü var" dediği kadını dolandırdı. İnşaat, otomobil ve teknoloji sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketinin yöneticisi olan N.B., tanıdığı bir yakının vasıtasıyla Serkan Ö. ve eşi Süreyya Ö. ile tanıştı.

20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu 20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Serkan Ö., N.B.'nin rüyalarını yorumlayarak aile içi olayları anlatmaya başladı. Eşinin ailesinin N.B.'ye ölüm büyüsü yaptığını iddia eden Serkan Ö., kadının etkisi altına girmesini fırsat bilerek tüm aile bilgilerini öğrendi. Daha sonra N.B.'ye sürekli para isteyen Serkan Ö., 6 yıl boyunca şirket ve kişisel hesaplarından yaklaşık 175 milyon euro dolandırdı.

Ancak geçtiğimiz yıl Serkan Ö.'nün yaptığı tehditlerden rahatsız olan N.B., şüphelenmeye başladı ve ailesine yaşadıklarını anlattı. Bu durum üzerine polise başvuran aile, Serkan Ö. ve eşi hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla şikayetçi oldu. Ancak duruşmanın ikinci gününe katılmayan Serkan Ö.'nün eşiyle birlikte Türkiye'ye kaçtığı ileri sürüldü.

Serkan Ö. ve eşi hakkında Avrupa'da yakalama kararı çıkartıldı.