Türkşeker, Mayıs ayından bu yana kademeli olarak gerçekleştirdiği zamlara devam ederek şeker fiyatlarını artırmaya devam ediyor. Şirket, KDV hariç 24 TL'den sattığı toptan şekerin fiyatını 25 TL'ye çıkardıktan sonra, ardı ardına iki zam daha yaparak fiyatı 27 TL'ye yükseltecek. 

Bloomberg HT'den İrfan Donat'ın aktardığına göre, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) tarafından yapılan zamların hız kesmediği belirtiliyor. Mayıs ayından bu yana 9 kez zam gerçekleştiren Türkşeker, toptan şeker fiyatını KDV hariç kilogram başına yüzde 4.2 oranında artırarak 25 TL'ye yükseltti.

Meteoroloji'den 5 bölge için sağanak uyarısı Meteoroloji'den 5 bölge için sağanak uyarısı

Şirket, kampanya kapsamında indirimli şeker satışlarını 31 Ağustos 2023'te sonlandıracağını açıkladı ve yüzde 4.2 oranındaki zamlı fiyatlarla müşterilerinden sipariş almaya başladı. Ancak talebin ne kadarının karşılanacağı belirsizliğini koruyor.

Türkşeker'in duyurusuna göre, indirimli dönemin sona ermesiyle birlikte 1 Eylül itibariyle toptan şekerin kilogram fiyatının KDV hariç 27 TL olacağı görülüyor. Bu da demek oluyor ki, 10 günlük bir süre zarfında şeker fiyatına yüzde 8'lik bir zam daha gelecek.

Bu gelişmelerle birlikte, son 4 ay içerisinde şeker fiyatlarına 11 kez zam yapılmış olacak. Özetle, 8 Mayıs'ta 18.5 TL seviyesinde olan şeker fiyatı Eylül başında 27 TL'ye yükselerek neredeyse yüzde 46 oranında bir artış göstermiş olacak.