Proje okullarına öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Proje okullarına öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

İstanbul ve Tekirdağ'da, özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine hasta bebekleri para karşılığında sevk ettiği iddialarıyla ilgili şok edici bir gelişme yaşandı. İstanbul'da Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında doktorların ve 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının da bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma sonucunda ortaya çıkan bilgilere göre, F.S. ve İ.G. adlı iki doktorun 112 Acil Çağrı Merkezi'ndeki personelle işbirliği yaparak hastaları önceden belirlenmiş özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine sevk ettikleri tespit edildi. Bu sevkler karşılığında ise haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

İrtibatlı oldukları 112 Çağrı Merkezi çalışanları ve özel hastanelerin yöneticileri ile birlikte hareket ettikleri belirtilen doktorlar, özel hastanelere yenidoğan bebek yönlendirmesi karşılığında yüksek miktarda para aldılar.

SGK Başkanlığı'nın her bebek için özel hastanelere günlük 8 bin TL ödeme yaptığı ancak özel hastanelerin, bebekleri iyileşmiş olsalar dahi SGK'nın ödeme yaptığı maksimum süre boyunca yoğun bakımda tuttuğu ortaya çıktı.

Soruşturma ayrıca, yoğun bakım ünitelerinde 7/24 zorunlu doktor masrafından kaçınmak için yoğun bakım ünitesinde bulundurulmayan doktorların kayıtlarda yer aldığını ve hasta yakınlarının doktorlarla görüşmek istediğinde hemşirelerin kendilerini doktor olarak tanıttığını gösterdi.