Kütahya'da seçim sonuçlarına ilişkin süregelen tartışmalar devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti ve MHP'nin itirazları üzerine Kütahya'da geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Bu kararın ardından, CHP'nin adayı Eyüp Kahveci'nin 31 Mart yerel seçiminde MHP'nin adayı Alim Işık'a 602 oy farkla üstünlük sağladığı ancak geçersiz oyların sayımı sonrasında Kahveci'nin 571 oy farkla seçimi önde tamamladığı belirlendi.

Diğer yandan, seçim sürecinde yaşanan bazı sorunlar nedeniyle 4 ilçede seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Yüksek Seçim Kurulu, Kayseri'nin Pınarbaşı ve Şanlıurfa'nın Hilvanlı ilçelerinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Ayrıca, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde de MHP'nin seçim sonuçlarına yönelik yaptığı itirazın değerlendirilmesi sonucunda seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Bu ilçelerdeki seçimlerin 2 Haziran'da tekrarlanacağı bildirildi.

Hatay'da ise büyükşehir belediye başkanlığı seçimine ilişkin tartışmalar sürüyor. CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki'nin açıklamasına göre, YSK'nın itiraz süreci devam ederken mazbata verilmeyeceğine dair tavsiye kararı Hatay İl Seçim Kuruluna iletilmiş, ancak öğle saatlerinde Ak Parti'nin adayı Mehmet Öntürk'e mazbata teslim edilmiştir. Hatay'daki son kararın Yüksek Seçim Kurulu tarafından verileceği belirtilmiş

Murat Kurum yeniden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı mı olacak? Murat Kurum yeniden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı mı olacak?

Son olarak, Yüksek Seçim Kurulu, tartışmalı Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, DEM Parti Adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliğine dair mahkeme kararının ortadan kalktığı belirtilmiş ve Zeydan'a mazbata verilmesine karar verilmiştir. Ancak bu karara 4 YSK üyesi karşı çıkmıştır.

İtiraz sürecinin 10 Nisan'da sona ereceği ve kesin sonuçların Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacağı belirtilmiştir. Bu süreçte, il seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarıyla ilgili YSK'ya başvuru süreci de 10 Nisan saat 17.00'de sona erecektir. Olağanüstü itirazlar ise 14 Nisan saat 17.00'ye kadar yapılabilecektir.