Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul Valiliği ise, kentte bugün kuvvetli yağış beklendiğini belirterek, tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu. Yapılan tahminlere göre, hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı öngörülüyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgeleri ile Yozgat, Sivas ve Giresun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in yerel olarak kuvvetli yağışlarla etkileneceği öngörülüyor.

İstanbul İl İçi İhtiyaç Listesi Yayınlandı İstanbul İl İçi İhtiyaç Listesi Yayınlandı

Özellikle Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Edirne'nin güneyi ile İstanbul Anadolu Yakası, İzmir'in kuzey ve iç kesimleri, Manisa, Aydın, Muğla çevreleri ile Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve batısı, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Burdur, Isparta ve Antalya illerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtiliyor. Bu durum sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini gösteriyor.

Ayrıca, Batı Karadeniz'de (Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Kastamonu) de öğleden sonra başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların aralıklı ve yerel olarak Pazar günü akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.