Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı kırsal Kısas Mahallesinde 16 Kasım Pazar günü beton dökümü sırasında çöken inşaatta göçük altında kalan 5 işçiden 2’si hayatını kaybetmiş, ikisinin de henüz 16 yaşında olduğu belirlenmişti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada inşaatın sahibi A.K. gözaltına alındı.
İki katlı yapıda meydana gelen çökme sonrası bölgeye AFAD, itfaiye, jandarma, polis, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Demir ve beton yığınlarının altından çıkarılan 5 işçi hastaneye kaldırıldı. Ancak ağır yaralanan Sedat Kurt ve Yakup Güneş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Göçüğe ilişkin adli soruşturma başlatılırken, inşaatın sahibi A.K.’nin gözaltına alındığı ve işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
Olay, çocuk işçiliği ve iş güvenliği ihmallerini yeniden gündeme taşıdı.




