İstanbul’da Mahzen-34: Sezai Gülmez suç örgütü çökertildi İstanbul’da Mahzen-34: Sezai Gülmez suç örgütü çökertildi

Genç Eğitim Sendikası Genel Başkanı Aras Ali Altıntaş'tan son dakika açıklaması

Genel Başkan Aras Ali Altıntaş, yeni alımlar hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bir duyuru yaptı. "Yakın tarihte talep toplamalar için illere yazı yollanacak. Atama sayısı ve dağılım önemli, buna yönelik çalışmalarımız elbette olacak," şeklinde ifadeler kullandı. Altıntaş, atamaların bölünmüş bir sayıyla yapılıp yapmayacağına dair de girişimlerinin olacağını vurguladı.

Hangi pozisyonlara alım yapılacak?

Sağlık Bakanlığı, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, klinik destek elemanı, hasta kayıt ve karşılama personeli, hemşire, ebe, ATT, şoför, teknisyen, tekniker gibi kadrolara alım yapılacak. Edinilen bilgilere göre, işçi kadrolarına İşKur üzerinden KPSS puan şartı olmadan kura ile, personel kadrolarına ise KPSS puanı ile mülakat olmadan atamalar yapılacak.

Başvurular ne zaman başlayacak?

Yeni personel ve işçi alımına dair hazırlıkların dün başladığı bildirildi. İllere alım sayıları için resmi yazılar gönderilecek ve il sağlık müdürleri, eksik olan personel ve işçi sayılarını Sağlık Bakanlığı'na iletecek. Bildirimlerin ardından Sağlık Bakanlığı, personel dağılımını hazırlayıp resmi ilanı yayınlayacak. Genel Başkan Aras Ali Altıntaş, ilanın Aralık ayında olabileceğini açıkladı.