Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, tahıl koridoru 20 Temmuz 00.00 (TSİ)itibarıyla sona eriyor. Bakanlık, Ukrayna limanlarına seyreden tüm gemilerin askeri kargo gemisi olarak kabul edileceği bildirildi.

Yapılan açıklamada, bu gemilerin bağlı olduğu ülkelerin bu savaşta Ukrayna tarafını tuttuğunu kabul göreceği belirtildi. Ayrıca alınan bu kararlarının sebebinin “Karadeniz Girişimi'nin işlerliğinin sona ermesi ve deniz insani koridorunun kapatılması" olduğu belirtildi. 

Kilolarca külçe altın, TIR'larla Türkiye'ye girerken yakalandı! Kilolarca külçe altın, TIR'larla Türkiye'ye girerken yakalandı!

Savunma Bakanlığının yaptığı resmi açıklama şöyle:

“Karadeniz Girişimi'nin işlerliğinin sona ermesi ve deniz insani koridorunun kapatılması nedeniyle 20 Temmuz 2023 saat 00.00'dan (TSİ) itibaren Karadeniz Havzası'nda Ukrayna limanlarına seyreden tüm gemiler potansiyel askeri kargo taşıyıcıları olarak değerlendirilecek. Buna bağlı olarak bu gemilerin bandıralarının ait olduğu ülkeler Ukrayna'daki çatışmaya Kiev rejiminin tarafında dahil olmuş sayılacak”