Alınan yeni karara göre, gazetelerde yer verilecek resmi ilanları paylaşma ücreti, gazetelerin sayfa düzenlerini kapsayacan sütun boyu ile bir santimetrelik ölçümden ortaya çıkan sütun-santim birimi üzerinden değerlendirme yapılacak.

İnternet üzerinden yapılan haber sitelerinde resmi ilanların paylaşım ücreti ise bir santimetre boy 3,4 santimetre en olacak şekilde 1 kutu alan üzerinden hesaplama yapılacak.

İlanda yer alacak bilgiler "Arial" yazı karakteri ile yazılması gerekecek. Paylaşılacak ilan metinlerinin yazı karakteri 10  boyutunda olacak, 5 santimetrelik kısımda en az 12 satır yazı bulunması gerekecek, tek sütun ve bir kutu genişliği 3,4 santimetre, ilanların başlıkları 16 boyutunda olacak. Söz konusu ilan başlığı ile ilan metni arası 3 milimetre, ilan çerçeve kalınlığının 0,5 milimetre, ilan metni ile çerçeve arasındaki boşluk alanın ise 3 milimetre, kelime araları bir boşluk karakteri olması şartı aranacak.

İlanları Fiyatlandırma 

Resmi ilanların ilişkin olarak;

Bir santimetresinin tek sütundaki ve bir kutudaki yayım ücreti, günlük fiili satış oranının 50 bini geçmeyen gazeteler ve Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği'ne göre 1, 2, 3, 4 ve 5. kategoride yer alan internet haber siteleri için 140 lira, günlük fiili satış oranı 50 bini geçen gazeteler ve aynı yönetmeliğin genel kategorisindeki internet haber siteleri için 170 lira olarak fiyatlandırma uygulanacak.

Kararın, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe gireceği bu ilanlara ilişkin belirtilen ücretlere KDV eklenmeyecek.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Diğr bir taraftan ise, 5 Şubat 2023 tarihli 6805 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı yürürlük geçerliliğini yitirdi.