Milli Savunma Bakanlığı, Bedelli Askerlik konusunda yapılan düzenlemelerin uygulanmasına ilişkin detayları içeren yeni yönetmelik maddelerini Resmi Gazete'de yayımladı.

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı gündeme bomba gibi oturdu! Beraberlik yetiyordu şut bile çekmediler... Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı gündeme bomba gibi oturdu! Beraberlik yetiyordu şut bile çekmediler...

Bedelli Askerlik hakkı elde etmek isteyen yükümlülerin, fiilî askerlik hizmetine başlamamış ve askerliği elverişli olduğu raporu almış olmaları gerekiyor. Ayrıca daha önce bedelli askerlik hakkından vazgeçmemiş olmaları şartıyla, bedelli askerlik için müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde kanunda belirlenen bedeli peşin olarak ödeyenler bu haktan yararlanabilecekler.

Yeni yönetmelik, bedelli askerlik hakkından yararlanmak isteyenlerin başvurularını nasıl yapacağını da belirtiyor. Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya durumundaki yükümlüler e-devlet veya askerlik şubeleri üzerinden başvuru yapabilirken, kaçak, saklı ve bakaya olanlar başvurularını sadece askerlik şubelerinden yapabilecekler.

Kura sonucunda bedelli askerliğe seçilmeyenler, iki aylık süre içinde ödeme yapmayanlar ve kura veya sınıflandırma öncesi bedelli askerlikten vazgeçenler, başvuru şartlarını sağlamaları halinde bedelli askerliğe yeniden müracaat edebilecekler. Ancak her başvuruda bedel miktarı peşin olarak ödenecek ve önceki ödemelerden mahsup edilmeyecek.

Yönetmelikte ayrıca, askerî öğrenci, muvazzaf/sözleşmeli subay/astsubay, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş/er ile bunların adayı iken ayrılanlar, bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak istemeleri durumunda istekleriyle bedelli askerlik hizmetinden yararlandırılabilecekler.

Bedelliden yararlanma hakkı elde edenler, tabi oldukları celp ve sevkte silahaltına alınmamış olmaları şartıyla emsallerinin terhise hak kazanacağı tarihe kadar askerlik şubesine başvurarak bedelli askerlikten vazgeçebilecekler.