Türkiye'de faaliyet gösteren anonim ve limited şirketlerin asgari sermaye şartlarına ilişkin önemli bir değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan düzenleme ile birlikte, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde anonim ve limited şirketlerin en az sermaye tutarları artırıldı.

25 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, değişikliğin yürürlük tarihi olarak 1 Ekim 2024 belirtilmişti. Ancak, 26 Kasım'da bir düzeltme yayımlanarak, yeni asgari sermaye limitlerinin 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı açıklandı.

Bu doğrultuda, anonim şirketler için Türk Ticaret Kanunu'na göre belirlenen en az esas sermaye tutarı 50 bin lira iken, bu miktar 250 bin liraya yükseltildi. Aynı şekilde, kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş halka açık olmayan anonim şirketlerde ise en az başlangıç sermayesi tutarı 100 bin lira iken, 500 bin liraya çıkarıldı.

Kilolarca külçe altın, TIR'larla Türkiye'ye girerken yakalandı! Kilolarca külçe altın, TIR'larla Türkiye'ye girerken yakalandı!

Limited şirketlerde ise en az esas sermaye tutarı 10 bin lira iken, yeni düzenleme ile bu miktar 50 bin liraya çıkarıldı.