Teravih namazı, yatsı namazının ardından, sabah namazının vaktine kadar kılınabilen nafile bir ibadettir. Hadislerde Ramazan gecelerinin ihya edilmesi amacıyla tavsiye edilen bu namaz, dört rekâtta bir kısa dinlenme araları ile 20 rekât olarak kılınır. 

Bakanlık harekete geçti: Fırsatçılara vergi denetimi Bakanlık harekete geçti: Fırsatçılara vergi denetimi

İl İl Teravih Namazı Vakitleri

Diyanet İşleri Başkanlığının paylaştığı 2024 imsakiyesine göre, teravih namazının ilk günü İstanbul'da saat 20:31'de, Ankara'da 20:14'de ve İzmir'de 20:36'da kılınacak. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan teravih namazı, camilerde cemaatle birlikte veya bireysel olarak evlerde eda edilebilir.

Teravih Namazının Kılınışı

Teravih namazı, genellikle ikişer rekât şeklinde ve toplamda 20 rekât olarak kılınır. Her dört rekât sonunda verilen kısa dinlenme araları ile namazın daha huzurlu ve manevi bir atmosferde icra edilmesi sağlanır. Yatsı namazının farzından sonra kılınan teravih namazı, Ramazan ayının maneviyatını daha da artıran bir ibadet olarak öne çıkar.

Ramazan Ayı

Teravih namazı, Ramazan ayının manevi atmosferine katkıda bulunan, oruç ibadetinin yanında Müslümanların bir araya gelerek cemaatle ibadet etme fırsatı bulduğu özel bir namazdır. Ramazan ayı, sabır ve paylaşmanın yanı sıra, gece ibadetleriyle de Müslümanların ruhani bir arınma yaşadığı kutsal bir aydır. Teravih namazı da bu kutsal ayın olmazsa olmaz ritüellerinden biri olarak kabul edilir.