MİT ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ortak operasyon sonucunda yakalanan 7 MOSSAD ajanının ifadeleri ortaya çıktı. Özel dedektiflik yapan eski emniyet müdürü Hamza Turhan Ayberk, Victoria kod adlı MOSSAD ajanından talimat aldığını itiraf etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarrruf açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarrruf açıklaması

Operasyonda en dikkat çeken isim olan Ayberk'in, köstebek ekibi kurduğu ve İsrail istihbaratına bilgi sattığı belirlendi. Tutuklanan toplam 7 kişinin ifadelerine göre, Ayberk Orta Doğulu şahıs ve şirketlere yönelik tehdit, takip, gözetleme, foto-video dokümante işleri yaptığını kabul etti ve bu bilgileri MOSSAD'a iletti. Ayberk, ödemeleri kripto para ve muhtelif banka hesapları üzerinden aldığını belirtti.

Ayrıca, Ayberk'in kurduğu ekibin diğer üyeleri de itirafta bulundu. Bu üyeler, şahıslara ve şirketlere ait kamu verilerini Ayberk ile paylaştıklarını ve birlikte takip, gözetleme, foto-video dokümante gerçekleştirdiklerini kabul etti. Ayrıca, Ayberk'in maddi durumunun 2019'dan sonra olağan dışı bir şekilde iyileştiğini ifade ettiler.