Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hakkari ve Hatay illerinde gelecekte meydana gelebilecek büyük depremlere dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ercan, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ve yetkililerin dikkatini çekmek için uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Ercan'ın verdiği bilgilere göre, Hakkari ilinde beklenen en büyük depremin büyüklüğü M7,2 olabilirken, Hatay ilinde bu büyüklüğün M7,3 olduğunu söyledi. Bu değerler, bu bölgelerin deprem potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

Ayrıca, Ercan, Hatay ilini etkileyen 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin Hatay'da büyük hasara yol açtığını belirtti. Bu olay, bölgedeki deprem riskini bir kez daha gündeme getirdi.

Prof. Dr. Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Şu illerde gelecekte görülebilecek en büyük deprem büyüklüğünde; Hakkari; M7,2, Hatay; M7,3. 6 Şubat 2023, 4 kırıklı, 4 odaklı Onbiril Depremleri ile Hatay gerginliğini büyük oranda atmıştır.”