Ankara'nın Polatlı ilçesinde uzun süredir faaliyet gösteren bir buğday tohum firması, çiftçilerden aldıkları mahsullerin bedellerini ödemeyerek 150 bölgede birden fazla şirket ve 100'den fazla çiftçinin ürünlerini teslim alıp karşılığında ödeme yapmamış olması nedeniyle şikayetlerle karşı karşıya kaldı. Olayın ortaya çıkması üzerine polis ekipleri tarafından firma ofislerine mühür vuruldu.

İddialara göre, söz konusu tohum firması 2017 yılından bu yana çiftçilerle güven oluşturarak tarım ürünlerini topluyor ve belirli bir süre sonra yüksek kazanç vaadiyle geri ödeme yapacaklarını vaat ediyordu. Ancak çiftçiler, bu vaatlerin gerçekleşmediğini, firmaya teslim ettikleri ürünlerin karşılığını alamadan mağdur olduklarını ifade etti.

Polatlı Cumhuriyet Savcılığı'na ulaşan şikayetlerde, elliden fazla mağdurun bulunduğu ve bazılarının ellerinde senet olmasına rağmen ürünlerinin gizlice elden çıkarıldığı belirtiliyor. Firma sahibinin aynı zamanda 1926 Polatlı Belediyespor Başkanı olduğu da ortaya çıktı.

Mağdurlardan biri olan Ali Rıza Koçoğlu, geçmiş yıllarda aynı kişilere buğday teslim ettiğini ve borcunu sorunsuz bir şekilde geri aldığını belirtti. Ancak bu kez firma, 6 Aralık'ta ödeme yapacakları vaadiyle çiftçilerden aldıkları buğdayın bedelini ödemedi. Koçoğlu, "Bürolarını kapatıp ortadan kayboldular" dedi.

Edem Koçoğlu da ailesiyle birlikte 600 dönümlük bir araziye buğday ekerek ürünlerini Ahi Tohum firmasına teslim ettiğini söyledi. Güvenilir bir aile olarak bilinen firma sahiplerinin vaatlerine güvenerek ürünlerini verdiklerini ancak karşılığını alamadıklarını ifade etti.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Çiftçiler, yaşadıkları mağduriyetin tarım sektörünü olumsuz etkilediğini ve kayıplarının karşılanmasını talep ediyor. Şu anda hukuki süreç devam ediyor ve mağdurlar haklarını aramak için adımlar atmaya devam ediyor.